Jumaat 22 Mac 2019 06:10 AM
home contact us sitemap EN Reduce Font Default Font Large Font Warna Tema :
Latarbelakang :
Homepage
Portal ePBT Online

UNTUK MAKLUMAN SEMUA, PORTAL INI SEDANG DISELENGGARA. OLEH YANG DEMIKIAN, PENGGUNAAN PORTAL INI DIHENTIKAN BUAT SEMENTARA WAKTU.

Selamat Datang ke Portal ePBT Online.

Portal ini telah diwujudkan untuk kemudahan orang ramai berinteraksi secara Internet atau elektronik terhadap perkhidmatan yang telah disediakan oleh pihak PBT tanpa mengira waktu, jarak dan sempadan.

Pengguna boleh membuat semakan Akaun Lesen, Akaun Sewaan, Aduan dan Bayaran  melalui pilihan menu yang telah disediakan di laman Utama Portal.

Terima kasih kerana melawat Portal ePBT Online...

Kata Aluan Pengarah

Assalamualaikum

Salam Sejahtera dan Selamat Datang ke Portal ePBT-online Rasmi Jabatan Kerajaan Tempatan (JKT).

Sebagai sebuah Jabatan di bawah Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan Malaysia, tugas utama JKT ialah membantu Pihak-pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di seluruh negara untuk mempertingkatkan kecekapan dan keberkesanannya dalam memberi perkhidmatan yang diperlukan ke arah mempertingkatkan kualiti hidup penduduk dalam kawasan PBT

Bagi mencapai matlamat tersebut, JKT menggubal, menyelaras dan memantau dasar-dasar serta peraturan-peraturan berkaitan kerajaan tempatan disamping menyediakan khidmat nasihat dan input teknikal, khasnya mengenai aspek-aspek kesihatan dan pembinaan bangunan kepada semua PBT.

JKT juga telah menyediakan Portal ePBT yang menyenaraikan semua perkhidmatan yang ditawarkan oleh semua PBT di Malaysia termasuk kemudahan muat turun borang dan juga senarai PBT yang menawarkan perkhidmatan atas talian (online). Portal OSC (Pusat Setempat) pula memberikan kemudahan kepada umum untuk menyemak status permohonan cadangan pemajuan yang dikemukakan di Unit OSC PBT.

Adalah menjadi harapan saya, Web Mobile JKT ini digunakan sepenuhnya untuk penyebaran dan perkongsian maklumat berkenaan dengan kerajaan tempatan dalam dan luar negeri. Dengan itu kami mengalu-alukan sumbangan idea anda di samping pandangan dan maklumbalas yang membina.

Sekian, Wassallam.

DATO' NOOR-IHSAN BIN HAJI CHE MAT

 
Feedback
Nama:
Emel:
Kategori:
Mesej:
Modul Tempahan Portal ePBT Online
Modul Tempahan

Portal ePBT Online merupakan satu pilihan saluran yang membenarkan orang awam membuat permohonan tempahan kemudahan awam seperti (dewan/gelanggang/padang/peralatan) secara online di setiap PBT. Pengguna Awam juga boleh membuat semakan jadual tempahan serta semakan status permohonan tempahan dan status bayaran di samping mencetak penyata tempahan untuk bayaran dan rujukan.
 
Best Exposure with a resolution of 1024 x 768 using Firefox v3.0 and above Resolution  Recommended Plug In Flash Player  Adobe Reader